Header image

Мини Купър - части, мнения, цени и модели

Тагове: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0

Новият автомобил MINI е въведен в производство за първи път през 2001 година от BMW. Той е наследник на оригиналния Mini, но е проектиран и разработен от инженерите на British Motor Corporation. Новият MINI се предлага като хечбек в три основни версии - MINI One, Cooper и Cooper S. 1.4-литровият дизелов двигател MINI One се задвижва от дизелов агрегат на Toyota. 1.6-литровият бензинов двигател на MINI One и Cooper е същият, но настройките по-електронен път са променени за модела Cooper.

Компресорният двигател на Cooper S е с мощност 170 конски сили. Параметрите на този двигател се доближават до тези на Honda Civic Type-R. MINI Cooper е с ниско профилни гуми, което прави колата по-стабилна по-време на движение в завои и като цяло става по-лесна за управление. Окачването на този елегантен и малък автомобил е твърдо. Точното управление при автомобила има прилична чувствителност.

Двигателят на Cooper работи усилено за да покрие вашите нужди, когато искате да се позабавлявате. Двигателя на MINI One и Cooper е приглушен, но това не се отнася за модела Cooper S, който раздава своята сила без много усилия, но въпреки това той е разумно рафиниран, въпреки воя на компресора. Забелязва се по-голям шум в купето при движение по-груби повърхности, но шумът от вятъра е сведен до минимум.

Тези автомобили са толкова желани, че BMW създава списъци на чакащи, които желаят да го закупят. След около три години употреба на автомобила MINI, той ще може да бъде продаден на добра цена, която се равнява на около 70% от първоначалната стойност. MINI Cooper S, чиито двигател е с мощност 170 конски сили консумира само 8.6 литра гориво на 100km при комбиниран цикъл.

При първите модели имаше някои въпроси, свързани с надеждността, но вече нещата са променени и BMW споделят, че всичко е сведено до най високите им стандарти. Системата мултиплекс в автомобила повишава електрическата надеждност, както позволява повече допълнителни функции, които да бъдат взаимно свързани. Стандартно в автомобилите MINI, са интегрирани четири въздушни възглавници, като допълнително могат да бъдат поръчани и странични предпазни завеси.

Купувачите също така могат да избират между спирачна система с и без тракшън контрол. MINI притежава повечето от защитните елементи, които се срещат в автомобилите на марката BMW. Интериора на новите модели MINI е много променен и подобрен в сравнение с моделите преди 2001 година. Седалките са удобни и обгръщат тялото на водача. Колоната на волана има вече добавена настройка за височина.

Таблото на MINI е с интересен и елегантен дизайн, който пасва перфектно на модела.Новият MINI е с четири места. Автомобилът в задната част ще бъде удобен за малки деца. Височина в купето е нормална. Багажникът е достатъчно голям, за се съберат пазарските чанти. Двете еднакви по-размер задните седалки се сгъват освобождавайки по-голямо пространство за багаж, макар и не с равен под.

Стандартните екстри за моделите на MINI включват: предни електрически стъкла, радио / касетофон, регулируеми по-височина предни седалки и кормилна колона, както и алуминиеви джанти. MINI кабриолет се предлага само за версиите Cooper и Cooper S. През 2007 година, BMW представи нова версия на колата с reenginered платформа.

При необходимост от нови или втора употреба авточасти за MINI, можете да отправите запитване и да получите оферта с най-добрите цени в България.

 

<< Предна страница

Видео клипове >>